Salata de ceapa cu brinza si sunca

Ceapa curatata si spalata se taie rondele subtiri. Separat, intr-un castronas se prepara sosul din ulei, zeama de lamiie, sare, zahar si doua linguri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cepe mijlocii
  • 4 rosii
  • 125 gr. brinza telemea
  • 125 gr. jambon sau sunca
  • 3 linguri zeama de lamiie
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • verdeata tocata
  • citeva frunze de salata verde

Mod de preparare

Ceapa curatata si spalata se taie rondele subtiri. Separat, intr-un castronas se prepara sosul din ulei, zeama de lamiie, sare, zahar si doua linguri de apa, la foc moale. Dupa ce da in clocot se toarna peste ceapa, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Brinza se da pe razatoare, jambonul se taie fisiute sau cubulete si se pune peste ceapa. Se mai adauga putin ulei, sare si zahar daca este nevoie si se omogenizeaza amestecind usor.
Se asaza intr-o salatiera si se garniseste cu frunze de salata si sferturi de rosii. Deasupra se presara verdeata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...