Salata de fasole verde cu maioneza

Curatam fasole de capete, se spala si se pune la fiert in apa care clocoteste. Fierbem intr-un vas acoperit o ora, dupa care se scoate si se scurge, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde
  • doua galbenusuri
  • 1 cana de ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lingurita de mustar
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Curatam fasole de capete, se spala si se pune la fiert in apa care clocoteste.

Fierbem intr-un vas acoperit o ora, dupa care se scoate si se scurge, intr-un vas adinc se pun doua galbenusuri crude, o lingurita de mustar, zeama de lamiie, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul treptat, frecind in acelasi sens.

Maioneza se pune peste fasole, dupa ce aceasta s-a racit si a fost amestecata cu ceapa tocata marunt.

Se sareaza salata, se presara cu patrunjel verde tocat, se lasa la rece si se serveste in aceeasi zi.
Alte retete

Ciulama de ciuperci

Piept de pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa