Salata de paste cu legume

Se fierb legumele in apa cu sare. Separat, se fierb pastele in apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa se cura

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g. amestec legume
  • 200 g paste
  • 1 lingura ulei masline
  • 200 g masline verzi cu gogosari
  • 100 g sunca praga ( presata)
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval
  • patrunjel/ marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb legumele in apa cu sare. Separat, se fierb pastele in apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Ceapa se curate, se spala, se taie solzisori si se da cu un praf de sare.

Maslinele si sunca se taie felii.

Usturoiul se toaca, se amesteca cu smantana, cascavalul ras si patrunjelul sau mararul verde tocat. Se potriveste de sare si piper.

Se amesteca pastele cu uleiul de masline, legumele fierte, maslinele taiate felii si ceapa.


Cand se serveste se adauga la fiecare portie si sosul de smantana. Reteta Salata de paste cu legume a fost propusa de keoke pe forum culinar.ro

Alte retete de salate gasiti aici:

Salata de macaroane,

Salata de praz cu maioneza,

Salata de spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...