M-a incantat tare mult maioneza de telina si am zis sa o incerc in combinatie cu vinetele. Tare buna a iesit!
Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece.
Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza.
Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare.
Cand se inmoaie o surgem si o lasam la racit.
O trecem prin blender, sau pur si simplu o pasam cu furculita, adaugam mustarul, usturoiul curatat si presat, putina sare si incepem sa mixam, picurand ulei putin cate putin pana obtinem consistenta dorita.
Tocam ceapa solzisori mici, punem vinetele scurse peste ea si baten cu tocatorul de vinete pana se maruntesc vinelele bine, apoi amestecam cu maioneza si potrivim de sare.
Servim cu paine prajita si felii de rosii deasupra.
Sa va fie de folos!
Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj