Salata din legume fierte cu maioneza

Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivore

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • telina
  • morcovi
  • patrunjel
  • cartofi
  • sare
  • maioneza
  • o lingurita de mustar
  • 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de otet balsamic
  • putin piper

Mod de preparare

Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivorelor nu prea mai avem ce face, in cazul oamenilor putem sa intervenim si sa-i lamurim sa manance legume de toate felurile, in toate formele. Sunt bune pentru sanatate, ne intaresc sistemul imunitar si, combinate atent, pot constitui mese grozave, uneori chiar si fara a fi acompaniate de carne (nu prea des, recunoasc). O mancare fara carne dar la care puteti lipi urgent, daca-i cazul, niste carne de vita, fiarta, o bucata de piept de pui, poate o bucata de ton – fie si din conserva – sau niste sunca cruda, e cea pe care v-o arat aici. Totul pleaca de la niste legume pe care le intalnim aproape zilnic: telina, morcovi, patrunjel, cartofi. Le curatati si le taiati in bucati mai mari ori mai mici, in functie de cum fierbe fiecare (morcovul in bucati mai mici, cartoful in bucati mai mari), le spalati bine si le puneti in apa race, cu sare, pe foc. Sub capac. In 17-20 de minute vor fi fierte toate legumele si vor avea consistenta potrivita. Le puneti intr-o strecuratoare si turnati peste ele apa rece, sa ramana ferme si sa se raceasca repede.

Cat timp fierb legumele, puteti face o maioneza simpla si acrisoara, dintr-un galbenus crud ( e important sa folositi oua proaspete, pe care neaparat le spalati inainte de folosire), o lingurita de mustar si 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin. Puneti maioneza la rece pana fierb legumele. Dupa ce acestea au fiert si s-au racit, le taiati cubulete si le amestecati cu maioneza si cu cateva frunze de patrunjel. Daca vreti ca salata sa fie mai acra, adaugati o lingurita de otet balsamic. Puteti sa puneti si putin piper, nu se supara nimeni. La urma, puneti salata pe felii de paine HapiHap prajita si, daca simtiti ca v-ar placea, mai stropiti cu putin ulei de masline.


Alte salate recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii