Salata din legume fierte cu maioneza

Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivore

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • telina
  • morcovi
  • patrunjel
  • cartofi
  • sare
  • maioneza
  • o lingurita de mustar
  • 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de otet balsamic
  • putin piper

Mod de preparare

Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivorelor nu prea mai avem ce face, in cazul oamenilor putem sa intervenim si sa-i lamurim sa manance legume de toate felurile, in toate formele. Sunt bune pentru sanatate, ne intaresc sistemul imunitar si, combinate atent, pot constitui mese grozave, uneori chiar si fara a fi acompaniate de carne (nu prea des, recunoasc). O mancare fara carne dar la care puteti lipi urgent, daca-i cazul, niste carne de vita, fiarta, o bucata de piept de pui, poate o bucata de ton – fie si din conserva – sau niste sunca cruda, e cea pe care v-o arat aici. Totul pleaca de la niste legume pe care le intalnim aproape zilnic: telina, morcovi, patrunjel, cartofi. Le curatati si le taiati in bucati mai mari ori mai mici, in functie de cum fierbe fiecare (morcovul in bucati mai mici, cartoful in bucati mai mari), le spalati bine si le puneti in apa race, cu sare, pe foc. Sub capac. In 17-20 de minute vor fi fierte toate legumele si vor avea consistenta potrivita. Le puneti intr-o strecuratoare si turnati peste ele apa rece, sa ramana ferme si sa se raceasca repede.

Cat timp fierb legumele, puteti face o maioneza simpla si acrisoara, dintr-un galbenus crud ( e important sa folositi oua proaspete, pe care neaparat le spalati inainte de folosire), o lingurita de mustar si 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin. Puneti maioneza la rece pana fierb legumele. Dupa ce acestea au fiert si s-au racit, le taiati cubulete si le amestecati cu maioneza si cu cateva frunze de patrunjel. Daca vreti ca salata sa fie mai acra, adaugati o lingurita de otet balsamic. Puteti sa puneti si putin piper, nu se supara nimeni. La urma, puneti salata pe felii de paine HapiHap prajita si, daca simtiti ca v-ar placea, mai stropiti cu putin ulei de masline.


Alte salate recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos