Salata fina de vara

Se fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil, peste salata se asaza un

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • salata verde
  • ceapa verde
  • ridichi
  • masline
  • brinza sarata (telemea de oaie)
  • 12 oua
  • lamiie
  • ulei
  • mustar fin
  • citeva frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil, peste salata se asaza un strat de ceapa verde tocata marunt. Se stoarce, apoi, cca. 1/2 lamaie si se asterne un strat de brinza rasa fin (nu foarte multa pentru a nu fi prea sarata). Se taie 10 oua in jumatati (pe lung) si se asaza ordonat peste brinza.

Se pregateste maioneza din 2 galbenusuri fierte, mustar dulce, ulei, delikat si la sfirsit se dilueaza putin cu apa si lamiie, in care s-a topit o lingurita rasa de zahar. Se intinde maioneza uniform peste platoul preparat.

Se orneaza cu masline, frunze de patrunjel si albusul ramas de la maioneza. Se da la frigider.
Se serveste recisoara.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca