Salata orientala de sezon

Daca tot este primavara, o salata este numai buna pentru o masa lejera si sa ne simtim bine!

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi medii ca marime
  • 2 frunze de salata verde
  • 2 cepe verzi
  • 1 bucata ardei rosu
  • 1/2 rosie
  • Optional se mai pot pune: putin patrunjel tocat
  • masline vezi/negre
  • castraveti
  • ridichi etc
  • Pentru dressing:
  • 2 oua fierte (tari)
  • ulei de masline
  • otet
  • sare
  • putin piper daca va place
  • apa daca este nevoie (2 linguri)

Mod de preparare

In primul rand spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja, iar ouale le punem peste cartofi, in oala, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, si lasam pana cand cartofii sunt gata.

Dupa ce au fiert cartofii, scurgem de apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp spalam restul legumelor si le taiem: ceapa o teiem marunt, salata verde o taiem in bucati mai mari, ardeiul betigase subtiri, iar rosia felii (nu foarte groase), peste aceste legume punem cartofii fierti, taiati in cuburi, potrivim de sare si amestecam usor cu 2 furculite, asezonam cu ulei de masline si otet (dupa gust) si ornam cu oua fierte.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...