Pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore •

Portii
4
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpa de berbecut - 1 kg
  • foi de dafin - 6 buc
  • boia dulce - 1 lingurita
  • boia iute - 1 varf de cutit
  • piper negru boabe - ¼ lingurita
  • coriandru boabe ½ lingurita
  • cimbru - ½ lingurita
  • miere ½ lingurita
  • vin rosu demisec - 100 ml
  • apa 50 ml
  • ulei de floarea soarelui - 1 lingurita
  • sare - dupa gust

Mod de preparare


• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore
• fasonati-o si introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pentru 6 ore, pe modul de temperatura High si adaugati apa

Pentru mamaliguta:
• malai – 300 g
• sare – 1/2 lingurita 
• unt – 25 g
• apa – 400 ml

Mod de preparare mamaliga:
• puneti apa la incalzit pe foc
• adaugati sare si un praf de malai inainte de a incepe sa fiarba
• cand apa incepe sa fierba, adaugati malaiul amestecand cu un tel
• cand vedeti ca mamaliga incepe sa se inchege, adaugati untul si dati focul mic
• continuati sa amestecati ca sa nu se lipeasca de baza cratitei

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...