Rack de porc cu cartofi noi

• zdrobiti condimentele (piper negru, piper roz, patrunjel, marar, busuioc, rozmarin si salvie) intr-un mojar• ungeti bine cotletele cu

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rack (cotlete) de porc cu os, curatate - cca 1,2 kg
  • cartofi noi - 6 buc
  • piper negru (boabe) - ¼ lingurita
  • piper roz (boabe) - ¼ lingurita
  • usturoi - 45 catei
  • patrunjel uscat - 1 lingurita
  • marar uscat - ½ lingurita
  • busuioc uscat - ½ lingurita
  • rozmarin uscat - ½ lingurita
  • salvie uscata - ¼ lingurita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cimbru proaspat - 2 fire
  • ulei de masline - 2 linguri
  • vin rosu - 50 ml
  • apa - 50 ml
  • chives - 1520 fire
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• zdrobiti condimentele (piper negru, piper roz, patrunjel, marar, busuioc, rozmarin si salvie) intr-un mojar
• ungeti bine cotletele cu ulei si asezonati-le cu o parte din mixul de condimente si sare
• taiati cartofii in 4, stropiti-i cu putin ulei si adaugati si pe acestia condimente
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime
• puneti vasul detasabil pe foc, dati culoare rack-ului de porc (pana devine auriu pe fiecare parte), stingeti cu vinul rosu si lasati-l sa se reduca cca 3-4 minute - apoi asezati-l in slow cooker Crock Pot 6L Sauté
• asezati cartofii de jur imprejurul carnii si peste ei, usturoiul si cimbrul
• setati slow cooker Crock Pot 6L Sauté pe modul de gatire Low, adaugati apa si setati timpul de 4 ore
• puneti capacul si asezonati cu sare si piper, daca mai este cazul, cu 15 minute inainte de incheierea programului de gatit
• pentru reducerea sosului care se va forma in Crock Pot, puteti aseza vasul detasabil direct pe foc pentru cateva minute.
• presarati chives tocat deasupra si serviti.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!