Paine cu oregano, rozmarin si cimbru

• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina de paine sau cozonac - 600 g + 100 g pentru framantat
  • apa calduta - 354 ml
  • drojdie proaspata - 40 g
  • rozmarin macinat - 2 lingurite
  • cimbru - 1 lingurita
  • oregano - 2 lingurite
  • ou - 1 buc
  • fulgi de ovaz - 2 linguri
  • sare - 1 lingurita
  • zahar - 1 lingurita
  • ulei de masline - 3 linguri

Mod de preparare

• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor incepe sa scoata mici bule
• amestecati faina cu oregano, rozmarin si cimbru
• dizolvati drojdia cu apa, sarea si zaharul peste faina, oregano, rozmarin si cimbru si amestecati usor
• adaugati si uleiul de masline
• amestecati pana obtineti un aluat dens
• framantati cca 10 min, completand cu extra faina ca sa nu vi se lipeasca de degete
• umeziti usor vasul de la slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, adaugati hartie de copt, astfel incat sa fie dispusa foarte bine in vas, si puneti aluatul inauntru (nu este nevoie sa il lasati la dospit)
• separati galbenusul de albus si ungeti painea cu galbenus
• peste aceasta adaugati fulgii de ovaz
• inveliti capacul de la slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital intr-un prosop de bumbac, setati pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• dupa cca 1 ora si jumatate, intoarceti painea in vasul de Crock Pot, pentru a se rumeni si pe cealalta parte
• dupa cca 30 de min scoateti painea si lasati-o pe un tocator de lemn, acoperita cu un prosop, pentru cca 2 ore
• taiati-o si veti observa ca aveti o paine foarte aromata, satioasa, cu un miez consistent, nu atat de pufos ca-n cuptor, dar cu o crusta crocanta similara cu painile pe care le intalnim in restaurantele bavareze.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o...

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca