Pizza de post, cu blat pufos

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Pizza de post, cu blat pufos

Ingrediente

  • pentru aluat
  • faina – 575 g + 50 g extra faina pentru framantat
  • drojdie proaspata – 5 g
  • apa calduta – 312
  • 5 ml
  • zahar – 1 lingurita
  • sare – 1 lingurita
  • ulei de masline extravirgin – 50 ml
  • pentru topping
  • tofu afumat – 100 g
  • cascaval Tofu 100 g
  • rosii uscate – 810 buc
  • masline negre – 50 g
  • masline verzi – 50 g
  • pesto cu rosii si busuioc – 9 linguri
  • piper negru – dupa gust
  • oregano proaspat – 910 frunze
  • ciuperci – 3 buc
  • ulei de masline – 3 lingurite

Mod de preparare

• dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide