Pizza de post, cu blat pufos

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Pizza de post, cu blat pufos

Ingrediente

  • pentru aluat
  • faina – 575 g + 50 g extra faina pentru framantat
  • drojdie proaspata – 5 g
  • apa calduta – 312
  • 5 ml
  • zahar – 1 lingurita
  • sare – 1 lingurita
  • ulei de masline extravirgin – 50 ml
  • pentru topping
  • tofu afumat – 100 g
  • cascaval Tofu 100 g
  • rosii uscate – 810 buc
  • masline negre – 50 g
  • masline verzi – 50 g
  • pesto cu rosii si busuioc – 9 linguri
  • piper negru – dupa gust
  • oregano proaspat – 910 frunze
  • ciuperci – 3 buc
  • ulei de masline – 3 lingurite

Mod de preparare

• dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci