Sarmalute libaneze in foi de vita

• lasati frunzele de vita de vie peste noapte, la desarat• amestecati carnea tocata cu condimentele orientale, dar si

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (25 de bucati)
  • foi de vita - 40 buc
  • carne tocata berbecut - 500 g
  • carne tocata vita - 500 g
  • amestec condimente kofte (sumak, piper Cayenne, scortisoara, chimion) - 1 lingurita
  • amestec condimente kobec - 1 lingurita
  • fistic zdrobit - cca 250 g
  • orez bob mare - 3/4 cana
  • cuc de rosii calitativ - 500 g
  • foi de dafin - 78 buc
  • smantana - 500 g
  • sare - 2 linguri
  • piper - 2 lingurite

Mod de preparare

• lasati frunzele de vita de vie peste noapte, la desarat
• amestecati carnea tocata cu condimentele orientale, dar si cu sare, piper si orez (pe care-l spalati in 3 ape in prealabil)
• lasati carnea peste noapte la marinat
• scurgeti apa si treceti inca o data frunzele de vita de vie printr-un jet de apa
• zdrobiti fisticul si amestecati-l cu carnea
• rulati carnea in foile de vita de vie, lasandu-le mai libere (daca le strangeti foarte tare, vita de vie va crapa)
• asezati 5-6 foi de vita de vie si 3-4 foi de dafin la baza slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital
• adaugati 3-4 linguri de suc de rosii, intins bine
• puneti cca 10-12 sarmale la baza slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital
• adaugati foi de vita de vie peste acestea, alte 2-3 foi de dafin si inca 3-4 linguri de suc de rosii, intins bine
• adaugati si restul de sarmale
• puneti foi de vita de vie peste acestea, inca 1 lingura de suc de rosii si apa fiarta pana la 3 sferturi din capacitatea slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital
• setati slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire Low si timpul de 7 ore si jumatate
• serviti cu smantana rece.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos