Lutenita-sos de rosii aperitiv

Lutenita este un sos de rosii iute aperitiv pentru care se aleg rosii mari si bine coapte, se spala, se aseaza intr-o tava emailata si se dau la cuptor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii
  • ulei
  • ceapa tocata marunt
  • patrunjel tocat
  • dupa gust
  • ardei iute.

Mod de preparare

Lutenita este un sos de rosii iute aperitiv pentru care se aleg rosii mari si bine coapte, se spala, se aseaza intr-o tava emailata si se dau la cuptor. Cand a scazut apa lasata de rosii, atunci inseamna ca sunt gata; se curata de pielita, se pun intr-un vas si se bat bine cu lingura de lemn. Se pun ulei, ceapa tocata marunt, patrunjel tocat si, dupa gust, ardei iute. Este un aperitiv foarte gustos. Cantitatile sunt dupa dorinta si dupa gust.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos