Sos chili

Sosul chili este un sos potrivit pentru feluri cu carne de poirc sau vitel, bucate de inspiratie mexicana, aperitive si pase.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei chili uscati
  • 1 catel usturoi
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita oregano
  • Un praf scortisoara
  • Un praf cuisoare
  • Sare

Mod de preparare

Curatati ardeii chili de seminte, apoi taiati ardeii in bucati de aproximativ 2 cm si puneti-i pe o tigaie. Adaugati 100ml apa, ustoroiul, chimenul, oregano, scortisoara si cuisoarele. Dati-i un clocot, apoi acoperiti tigaia, reduceti flacara si fierbeti amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ardeii chili (10-15 minute)

Dati amestecul de chili la blender pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apa daca amestecul e prea gros. Asezonati cu sare.

 


Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite japoneze

De când am auzit de clătite japoneze mi-am dorit să prepar așa ceva, de curiozitate. Prima dată nu mi-a plăcut cum...

Desert clatite japoneze
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise