Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • putin cimbru
  • 1 jumatate foaie de dafin
  • 2-4 rosii
  • 3-4 linguri de zeama de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita zahar

Mod de preparare

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa sa se rumeneasca usor, la foc mic. Se adauga apoi miezul de la rosiile curatate de seminte si pielite, putina zeama de carne, usturoiul pisat, sarea, piperul, un varf de lingurita de zahar si se lasa la fiert o ora. Se trece totul prin sita si se clocoteste 4-5 minute.


Se serveste cu un cartof fiert zdrobit si carne fiarta. Alte retete: Ciorba radauteana Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide