Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • putin cimbru
  • 1 jumatate foaie de dafin
  • 2-4 rosii
  • 3-4 linguri de zeama de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita zahar

Mod de preparare

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa sa se rumeneasca usor, la foc mic. Se adauga apoi miezul de la rosiile curatate de seminte si pielite, putina zeama de carne, usturoiul pisat, sarea, piperul, un varf de lingurita de zahar si se lasa la fiert o ora. Se trece totul prin sita si se clocoteste 4-5 minute.


Se serveste cu un cartof fiert zdrobit si carne fiarta. Alte retete: Ciorba radauteana Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii