Bors cu carne de oaie

Borsul cu carne de oaie este una din cele mai gustoase borsuri pe care le puteti gasi pe culinar.ro. Pe langa carnea de oaie mai contine orez, morcovi, bors, ceapa, verdeata si otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg carne de oaie
  • 500 ml bors
  • 3 linguri orez
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura verdeata
  • 2-3 linguri otet
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de oaie se taie bucati, apoi se spala si se pune intr-un vas cu ulei. Se stropeste cu otet de mere, se presara sare, piper si se lasa la rumenit. Se adauga apoi 2,5-3 l apa si se lasa la fiert, la foc potrivit. Separat, se curata legumele, se taie cubulete, apoi se adauga in vas impreuna cu orezul. Se fierbe borsul separat si se toarna in vasul cu carnea si legumele cu cateva minute inainte de a opri focul.


Se serveste presarat cu verdeata tocata marunt.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Pasca cu smantana
Sarmale de post

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos