Bors de loboda

O reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Bors de loboda

Ingrediente

  • 1 mana buna de loboda rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 cartofi marisori
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.

Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.

Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusit loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca. 15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.

Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).

La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.

Se serveste fierbinte sau pe timp de vara o servim rece, de la frigider!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori