Bors de loboda

O reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Bors de loboda

Ingrediente

  • 1 mana buna de loboda rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 cartofi marisori
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.

Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.

Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusit loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca. 15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.

Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).

La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.

Se serveste fierbinte sau pe timp de vara o servim rece, de la frigider!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc