Bors de sfecla

O ciorba gustoasa, hranitoare, ideala pentru zilele friguroase de iarna. Usor de facut si rapida.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de sfecla

Ingrediente

  • o sfecla mare
  • o ceapa
  • 1-2 morcovi
  • o felie de telina
  • pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei gras rosu
  • fidea
  • bulion sau rosii taiate
  • bors
  • verdeata (leustean si patrunjel)
  • foi de dafin
  • sare si piper

Mod de preparare

Ceapa, morcovii, telina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete mici care se pun la fiert intr-o oala de ciorba. Cand sunt aproape gata fierte, mai spre final se adauga cartofii taiati ca pentru ciorba si sfecla rosie data pe razatoarea mare.

Tot spre final se adauga 2 cuiburi de fidea, apoi bulion sau suc de rosii, se potriveste de sare si piper si se acreste cu bors sau zeama de lamaie.

Se serveste calda cu verdeata proaspata presarata (patrunjel si leustean).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci