Bors de sfecla

O ciorba gustoasa, hranitoare, ideala pentru zilele friguroase de iarna. Usor de facut si rapida.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o sfecla mare
  • o ceapa
  • 1-2 morcovi
  • o felie de telina
  • pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei gras rosu
  • fidea
  • bulion sau rosii taiate
  • bors
  • verdeata (leustean si patrunjel)
  • foi de dafin
  • sare si piper

Mod de preparare

Ceapa, morcovii, telina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete mici care se pun la fiert intr-o oala de ciorba. Cand sunt aproape gata fierte, mai spre final se adauga cartofii taiati ca pentru ciorba si sfecla rosie data pe razatoarea mare.

Tot spre final se adauga 2 cuiburi de fidea, apoi bulion sau suc de rosii, se potriveste de sare si piper si se acreste cu bors sau zeama de lamaie.

Se serveste calda cu verdeata proaspata presarata (patrunjel si leustean).

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...