Bors moldovenesc cu fasole boabe

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se adauga o ceapa tocata marunt,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l bors
  • 2 l apa
  • 2 cepe
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 crenguta cimbru
  • 250 ml ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se adauga o ceapa tocata marunt, o legatura de patrunjel, una de leustean, o crenguta de cimbru si se lasa la fiert 30 de minute. Se adauga 1 l de bors, sare si piper dupa gust, apoi ardeii tocati marunt. Separat se caleste uleiul cu pasta de tomate. Se toarna totul in vasul cu fasolea si se mai lasa 10 minute sa fiarba.


Se serveste cu ardei iute.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Tocanita de pui Supa de rosii

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii