Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Capete si cozi de peste 1.400kg
  • morcovi 0.200kg
  • ceapa 0.200kg
  • telina radacina 0.100kg
  • leustean verde 0.050kg
  • bors 1.500l
  • pasta de tomate 0.050kg
  • patrunjel radacina si pastarnac 0.100kg
  • rosii proaspete 0.800kg
  • sau conserva 0.400kg
  • patrunjel verde 0.050kg
  • sare 0.040kg

Mod de preparare

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu sare. Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga capetele si cozile de peste si se continua fierberea. Se adauga rosii, marar verde, leustean verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare. Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...