Bors rusesc cu carne de vita

Pentru borsul rusesc cu carne de vita carnea de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza. Morcovii, telina, sfecla rosie, varza, ardeii grasi si ceapa se curata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 250 g/125 g
  • carne de vita - 400 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • varza dulce - 200 g
  • sfecla rosie - 200 g
  • cartofi - 250 g
  • telina radacina - 50 g
  • ardei gras - 50 g
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 50 ml
  • bors - 750 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul rusesc cu carne de vita carnea de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza. Morcovii, telina, sfecla rosie, varza, ardeii grasi si ceapa se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Sfecla rosie se fierbe in 250 ml bors, pentru a-si mentine culoarea. Borsul se fierbe si se strecoara. Patrunjelul si leusteanul se spala si se taie marunt. Carnea se fierbe in cca 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Morcovii, telina, ceapa, varza si ardeii grasi se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele inabusite, cartofii si cuburile MAGGI. Se adauga rosii, sfecla, bors si se continua fierberea cca 5-7 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga leustean, 1 legatura patrunjel si sare.

Borsul rusesc cu carne de vita se serveste fierbinte, cu restul de patrunjel presarat deasupra.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos