Ciorba a la grec

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 l apa rece
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 cana de smintina
  • 1 lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, pina cind carnea se inmoaie bine.

Atunci se pune zarzavat de supa curatat si spalat si se lasa sa fiarba in continuare. Cind zarzavatul a fiert, se scoate si se lasa pe farfurie ca sa se foloseasca ca garnitura la un fel de mincare.

In supa se pune orezul fiert separat, se acreste cu zeama de la o lamiie, se da in clocot si se potriveste de sare.

Se drege cu o cana de smintina batuta impreuna cu un ou crud.

Se serveste fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de legume

Ciorba de varza dulce cu iaurt

Ciorba de perisoare a la grec

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...