Ciorba a la grec

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se indeparteaza spume cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc m

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 l apa rece
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 cana de smantana
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se indeparteaza spume cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, pana cand carnea se inmoaie bine. Atunci se pune zarzavat de supa, curatat si spalat si se lasa sa fiarba in continuare. Cand zarzavatul a fiert, se scoate si se lasa pe farfurie ca sa se foloseasca ca garnitura la un fel de mancare. In supa se pune orezul fiert separat, se acreste cu zeama de la o lamaie, se da in clocot si se potriveste de sare.

Se drege cu o cana de smantana batuta impreuna cu un ou crud. Se serveste fierbinte.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba spanac

Supa ciuperci

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnaciori de pui in aluat

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard...

Carnaciori de pui in aluat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca