Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 de grame de carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 1 bucata țelină
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • puțin orez
  • 2-3 cartofi
  • bulion
  • sare sau delikat
  • borș
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

1. Într-o oala se pune carnea de porc la fiert cu putina sare și se spumeaza constant pana ce apa rămâne limpede.

2. Într-o alta oala separat, în cea în care pregătiti ciorba, puneți o lingura de ulei, în care veți adaugă împreună cu putina apa, ceapa taiata mărunt, morcovul dat pe răzătoare, albitura și țelina tăiate mărunt.

3. Când legumele s-au inmuiat, adăugați și orezul și între timp tăiați mărunt ardeiul kapia și ardeiul gras.

4. Adăugați apa, în funcție de Cata ciorba vreți sa faceți, apoi curățați cartofii tăiați-i cuburi și lăsați-i la fiert.

5. Dacă s-a fiert carnea, o scoateți pe un tocător și o tăiați fâșii și apoi o adăugați în ciorba, lăsând ciorba sa fiarbă la foc mic minim 30 de minute. Ciorba pregătită la foc mic, în general toate mâncărurile pregătite la foc mic, sunt mult mai gustoase.

* orezul este opțional, multe gospodine dacă folosesc orez, nu mai folosesc cartof în ciorba. Însă noua ne place aceasta combinație

6. După cele 30 de minute adăugați sarea sau delikatul și după alte 10 minute adăugați și 2-3 linguri de bulion.

7. Lăsați la fiert preț de câteva minute, la final adăugați borșul și bateți un ou foarte bine cu putina sare, iar după 5 minute adăugați și oul ușor în ciorba formând astfel "zdrențe" de ou.

8. După 5 minute stingeți focul și tăiați mărunt pătrunjel proaspăt pe care îl presărați în ciorba. Dacă aveți leuștean gustul este și mai deosebit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca