Ciorba de burta cu ciolan de vita

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • burta de vita - 1
  • 2 kg
  • ciolan de vita - 500 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • usturoi - 70 g
  • piper boabe - 20-25
  • boabe oua - 3 galbenusuri
  • smantana - 200 g
  • faina - 30 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • otet si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in doua. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Gogosarii in otet se taie fasii lungi. Burta si ciolanul se fierb cca 4 ore in 4 litri de apa, se spumeaza; se adauga morcovi, ceapa, telina radacina, piper boabe si sare. Dupa

fierbere, carnea se taie fasii lungi de cca 5 cm. Zeama se strecoara si se toarna peste carne. Separat, se amesteca faina cu smantana, galbenusuri, zeama din ciorba si se toarna peste, avand grija sa nu se taie. Se adauga otet, gogosari, usturoi strecurat si amestecat cu 200 ml ciorba.

Ciorba de burta cu ciolan de vita se serveste fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...