Ciorba de burta cu ciolan de vita

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • burta de vita - 1
  • 2 kg
  • ciolan de vita - 500 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • usturoi - 70 g
  • piper boabe - 20-25
  • boabe oua - 3 galbenusuri
  • smantana - 200 g
  • faina - 30 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • otet si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in doua. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Gogosarii in otet se taie fasii lungi. Burta si ciolanul se fierb cca 4 ore in 4 litri de apa, se spumeaza; se adauga morcovi, ceapa, telina radacina, piper boabe si sare. Dupa

fierbere, carnea se taie fasii lungi de cca 5 cm. Zeama se strecoara si se toarna peste carne. Separat, se amesteca faina cu smantana, galbenusuri, zeama din ciorba si se toarna peste, avand grija sa nu se taie. Se adauga otet, gogosari, usturoi strecurat si amestecat cu 200 ml ciorba.

Ciorba de burta cu ciolan de vita se serveste fierbinte.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru ca zmeura este putina si o am in gradina doar 1-2 saptamani pe an, mi-am propus sa fac si o reteta frumoasa cu ea, asa...

Desert tort cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca