Ciorba de burta cu smantana

Ciorba de burta cu smantana este o reteta romaneasca exceptionala. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta trebuie sa folositi 1.2 kg burta vita prefiarta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.2 kg burta vita prefiarta
  • 1 os vita
  • 1 1/2 morcovi
  • 1 gulie
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 fir telina
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 400 gr smantana
  • 6 catei mari usturoi
  • 4 linguri sare mare
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri otet (pentru spalat burta)

Mod de preparare

Ciorba de burta cu smantana este o reteta romaneasca exceptionala. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta trebuie sa folositi 1.2 kg burta vita prefiarta. Am spalat-o in 5 ape in care am adaugat cate o lingura de otet. Am mutat-o intr-o strecuratoare pusa in chiuveta, am adaugat 2 linguri sare de mare si am frecat-o bine intre palme.

Am spalat-o apoi sub jet de apa sa mearga sarea.Am spalat-o in 5 ape in care am adaugat cate o lingura de otet. Am mutat-o intr-o strecuratoare pusa in chiuveta, am adaugat 2 linguri sare de mare si am frecat-o bine intre palme. Am spalat-o apoi sub jet de apa sa mearga sarea. Am mutat-o iar intr-un bol si am acoperit-o cu apa rece si 2 linguri de otet.

Am lasat-o sa stea asa 1 ora. Apoi am pus 4 litri de apa rece intr-o oala mare, am adaugat zarzavatul (gulia, patrunjelul, 1 morcov si telina) taiat bucati mari, dafinul, piperul si osul de vita. Am adus la fierbere, apoi am fiert la foc mediu spre mic cca 1 ora. Am spumat din cand in cand. Am incins 2 linguri ulei in oala si am adaugat restul de 1/2 morcov razuit si 1/2 ardei rosu tot razuit. Le-am calit pana s-au inmuiat, cca 5 minute eu asa procedez...sunt multi care nu le calesc.

Am turnat peste ele supa strecurata si 2 linguri sare mare. Am adaugat apoi burta scursa bine si ardeiul iute taiat rondele. Am lasat la fiert, la foc mediu, pentru 40 minute (potrivit instructiunilor de pe pachet). Am verificat burta sa fie fiarta si am dat focul pe minim, astfel incat ciorba sa nu ma clocoteasca. Am turnat smantana intr-un bol si am dizolvat-o cu 5 polonice ciorba fierbinte. Am turnat-o apoi incet in oala cu ciorba, amestecand cu polonicul in acest timp, astfel incat sa nu se branzeasca ciorba. Usturoiul strivit l-am frecat cu putina sare si am turnat un polonic de ciorba peste ei. Am turnat mujdeiul obtinut in oala cu ciorba printr-o strecuratoare deasa apoi l-am scufundat in ciorba sa-si verse aroma:)) Am mai lasat 5 minute pe foc (tot foc mic) si apoi am pus capacul si am lasat sa se raceasca.


Ciorba de burta se serveste calda cu extra ardei iute si eventual otet pentru cei care doresc sa o acreasca.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii