Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata c
Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata cu foi de dafin.
Se scoate ciolanul din zeama gustoasa, se scoate de pe os, il taiem si il punem deoparte.
Zeama de pe ciolan se pune in ceaun.
Se adauga fasolea scursa de apa, zarzavatul curatat, usturoiul si rosia si ardeiul taiate felii.
Se fierbe pe foc mic pana se inmoaie fasolea. Apoi se adauga carnea de pe ciolan, piperul macinat si boiaua de ardei – daca e necesar – adaugam sare si fierbem.
Din ou, putina sare si faina se framanta un aluat tare si facem taitei in supa.
Dupa cateva minute se poate servi.
Alte retete
Ciorba radauteana
Ciorba de varza
Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de...
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura