Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciolan afumat mare
  • 300 g fasole pestrita
  • 1 gramada mare de zarzavat pentru supa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 2-3 catei de usturi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura de boia de ardei
  • piper macinat
  • sare
  • 1 ou
  • aprox. 80 g faina
  • (smantana)

Mod de preparare

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata cu foi de dafin.

Se scoate ciolanul din zeama gustoasa, se scoate de pe os, il taiem si il punem deoparte.

Zeama de pe ciolan se pune in ceaun.

Se adauga fasolea scursa de apa, zarzavatul curatat, usturoiul si rosia si ardeiul taiate felii.

Se fierbe pe foc mic pana se inmoaie fasolea. Apoi se adauga carnea de pe ciolan, piperul macinat si boiaua de ardei – daca e necesar – adaugam sare si fierbem.

Din ou, putina sare si faina se framanta un aluat tare si facem taitei in supa.

Dupa cateva minute se poate servi.
Alte retete

Ciorba radauteana

Ciorba de varza

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!