Ciorba de fasole cu costita afumata

Se alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se pune sa fiarba in alta apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 200 gr costita afumata
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Se alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se pune sa fiarba in alta apa clocotita, care se schimba de 2-3 ori, pana se elimina toate toxinele. Separat, se curata ceapa si ardeii, se spala si se taie cubulete, apoi se calesc cateva minute in ulei. Se adauga fasolea fiarta, 2 l de apa si se lasa sa fiarba, la foc mic. Dupa ce a mai scazut din zeama se adauga sucul de rosii care a fost pus la fiert in prealabil si se condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa preferinta. Bucatile de costita se pun sa se rumeneasca intr-o tigaie cu ulei, apoi se scot, se taie cubulete si se pun in ciorba de fasole.
Se serveste ornata cu marar si patrunjel verde, tocate marunt si boia.

Alte retete de ciorbe:

Ciorba radauteana

Ciorba de burta

Ciorba de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii