Ciorbă de miel reţetă. Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: miel, morcovi, telina, pastanrnac, ceapa, orez, smantana, verdeturi, sare, piper.
Se da de-o parte partea capului cu dinti, se scot ochii si se curata bine. Se taie gatul de miel si carnea in bucati potrivite. Se taie marunt zarzavaul – morcovii, pastarnacul, telina si ceape. Ceapa si zarzavatul se pun la fiert in 3 l apa rececu carnea si o lingurita sare. Se inlatura spuma.
Se lasa sa fiarba o ora la foc mic, dupa care se adauga orezul spalat si verdeturile. Se lasa la fiert inca 20 de minute, dupa care se adauga 3 linguri de delikat si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se lasa sa scada cu un litru. Se ia de pe foc si se adauga smantana batuta cu oua. Se sareaza dupa gust.
Se serveste cu leustean tocat.
Alte retete recomandate:
Ciorba de rosii si conopida
Ciorba de miel cu macris
Ciorba cu ciuperci
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti