Ciorba de stevie cu lapte batut este o reteta simpla pe care o puteti pregati si cu loboda sau macrici.
Ciorba de stevie cu lapte batut este specifica zonei Buzau si am invatat-o de la soacra mea. Incercati si voi aceasta reteta de ciorba.
Se curata stevia, se opareste intr-o oala cu apa fierbinte, se lasa la scurs, apoi se toaca bine.
Curatam ceapa, o taiem si o punem la calit intr-o oala, adaugam stevia peste ceapa, apoi adaugam apa doar jumatate din cantitatea dorita de ciorba.
Separat intr-un castron mai mare se pune laptete batut si se amesteca foarte bina cu telul pana devine ca o crema. Se rastoarna laptele peste ciorba dupa ce stevia este fiarta,se mai lasa 10 min sa fiarba si se adauga ouale batute spuma si verdeata.Se potriveste cu sare si sare de lamaie dupa gust.
Se poate face aceeasi reteta inlocuind stevia cu loboda. cartofi, morcovi, ardei, ce doriti.
Ciorba de stevie e mai buna rece! Este foarte buna pe timp de vara!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii