Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ciorba din Bucovina (radauteana) sau ciorba falsa de burta cum i se mai spune este o reteta de ciorba ce seamana cu ciorba de burta, dar fara burta :).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • Sare
  • piper alb
  • Otet
  • Ardei iuti

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui intreg la fiert in apa cu sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se strecoara zeama in care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri iar legumele se paseaza la blender si se amesteca cu zeama din oala. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se da gustul cu sare si piper alb.
Se mai lasa 5-10 minute pana da in primul clocot apoi se stinge focul.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se ia treptat din compozitia cu oua si se pune in oala apoi un polonic de ciorba din oala si se amesteca cu ouale pentru a tempera copozitia. Se amesteca bine in oala.
Usturoiul se piseaza si se face un mujdei adaugandu-se putina sare si putina apa. Se poate adauga in ciorba la sfarsit sau se serveste la masa alaturi de ciorba.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba radauteana se potriveste de gust de fiecare in parte, adaugandu-se usturoi si otet si servindu-se cu ardei iuti murati sau verzi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca