Ciorba din maruntaie de pui

Prunele uscate se inmoaie in apa in ajun. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se pune deoparte. Maruntaiel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g maruntaie de pui fara ficat
  • 250 g zarzavaturi de supa combinate (radacina de morcov si patrunjel
  • telina
  • gulie)
  • 100 g prune uscate
  • Putin zahar
  • Zeama de lamaie
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Prunele uscate se inmoaie in apa in ajun. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se pune deoparte. Maruntaiele de pui se curata, se taie bucati si se fierb in zeama sarata de la prune completata cu apa pana le 1,5 l. Cand maruntaiele sunt pe jumatate fierte se scot, zeama se strecoara si in supa curata se pune carnea taiata in bucati subtiri, se adauga zarzavaturile curatate si spalate, precum si prunele uscate.

Se drege cu zeama de lamaie.
Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...