Ciorba picanta de peste

Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca. Pestele se spala si se taie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cani apa
  • 75 ml vin alb sec
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 450 gr file de peste
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri unt
  • 1 legatura patrunjel sau coriandru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca. Pestele se spala si se taie cuburi. Intr-o oala se pun la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuti, vinul si apa. Se lasa cam 15 minute. Cand s-a inmuiat ceapa, se adauga legumele si rosiile si se mai lasa sa mai dea un clocot. Se adauga si pestele, se acopera vasul si se lasa la foc potrivit inca 10 minute. La final se pune otetul, untul si verdeata, sare si piper, dupa gust.


La final se pune otetul, untul si verdeata, sare si piper, dupa gust.

Alte retete de ciorbe:

Ciorba radauteana Ciorba de fasole verde Ciorba de burta

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...