Ciorba radauteana cu pui

Ciorba radauteana cu pui este o supa cu carne delicioasa si consistenta. Am pus la fiert jumătatea de pui. Am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate pui
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă mare
  • oţet
  • usturoi
  • 400 ml smantană 20%
  • 4 ouă
  • patrunjel

Mod de preparare

Ciorba radauteana cu pui este o supa cu carne delicioasa si consistenta. Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator).
După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau până atunci când carnea se desface uşor de pe oase.
Am scos carnea şi legumele separat. Carnea am rupt-o fâşiuţe, iar morcovul rondele.
Zeama am strecurat-o de 2 ori. În zeama strecurată am adăugat carnea şi morcovul, iar când a început să fiarbă am pus oţetul de la un borcan de gogoşari în oţet şi am lăsat sa fiarbă 5 minute. Am dat focul mic şi am pus mujdeiul facut din 5 căţei de usturoi, sare şi apă. Am pregătit o maia din 4 gălbenuşuri si 400 g smantâna, apoi am luat cu polonicul din zeama şi am adăugat in amestecul de smântână, până ce acesta ajunge la temperatura ciorbei. Imediat am adăugat smantâna în ciorba radauteana şi am amestecat bine. Am oprit focul şi am adăugat pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.


Ciorba radauteana cu pui se serveste cu paine de casa si ardei usturat. Se mai poate adauga si smântâna. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca