Bors cu verdeturi

Borsul cu vredeturi este delicios si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de legume, bors si multe verdeturi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5-6 portii:
  • 500 g spanac
  • 2 legaturi loboda
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 salata verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patranjel
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare
  • ulei.

Mod de preparare

Se curata radacinile, se spala si se taie pe razatoarea cu ochiuri mari, iar verdeturile se spala cu apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. Apoi se caleste radacinoasele rase in ulei uncins si dupa ce s-au inmuiat, se adauga ceapa si usturoiul tocate si ele la foc mic. Se stinge cu 3 l de apa, se pune spanacul, salata si loboda taiate marunt si se lasa totul sa fiarba. Intr-o alta oala se fierbe si borsul.

Dupa ce au fiert toate, se toarna borsul, sarea,  se da in 2-3 clocote, se ia oala de pe foc si se preseaza leusteanul tocat.


Borsul cu vredeturi se serveste cald si cu ardei iute.
Acesta reteta este scrisa de Galea Octavian Silviu pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...