Supa acra de ciuperci porcini

Spalam ciupercile in apa si le oparim, le lasam sa stea putin astfel incat sa se scurga zeama neagra si le strecuram. Le punem la fiert in 1-2 l de a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gramada de ciuperci porcini uscate
  • 1 lingurita sare
  • foi de dafin
  • 2-3 cartofi
  • carnat afumat
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • zahar
  • otet

Mod de preparare

Spalam ciupercile in apa si le oparim, le lasam sa stea putin astfel incat sa se scurga zeama neagra si le strecuram.

Le punem la fiert in 1-2 l de apa si presaram cu sare. Condimentam cu foile de dafin, cartofii taiati cubulete si carnatul taiat rondele. Fierbem 20 de minute.

Intre timp topim untura intr-o tigaie dar cu grija sa nu se prajeasca. Luam de pe foc si presaram cu praf de boia si usturoi pisat. Lasam sa se raceasca si amestecam cu lapte si smantana.

Cand ingredientele din supa devin moi o ingrosam cu amestecul de lapte si smantana.

Gustam si daca este necesar mai adaugam sare, condimentam cu putin zahar si otet.
Pofta buna!

Alte retete mancare

recomandate:

Mancare de spanac cu usturoi

Retete Montignac file de cod cu spanac

Salata de linte cu legume

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca