Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Galusti pufoase din legume Intr-o supa delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru supa
  • 2 cartofi mari
  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o bucatica telina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare piper
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • galusti spanac;un albus
  • un praf de sare
  • 3 bilute de spanac tocat (congelat)
  • o lingura cu varf de faina
  • galusti morcovi;Morcovul fiert din supa
  • un albus de ou
  • un praf de sarea
  • 2 linguri cu varf de faina

Mod de preparare

1 Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de ghimen si oprim focul.Strecuram zarzavatul de supa,alegem tot morcovul si il dam departe,restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.

Preparam galustile de spanac astfel;maixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus,adaugam si faina si dam deoparte.

Preparam galustile din morcov astfel;mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor .Se adauga si faina in ploaie.

Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa.Le lasam 5 minute sa fiarba apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta,le scoatem cu o spumiera pe un platou.

Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul.Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii