Supa-crema de cartofi cu sunca

1.Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se pun cart

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g. sunca afumata
  • 600g. cartofi
  • 2 foi de dafin
  • piper alb proaspat macinat
  • 1 dl. smantana
  • 4 felii de paine
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

1.Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se pun cartofii taiati cubulete, foile de dafin si putin piper. Se lasa sa fiarba pana sunca este bine patrunsa.

2.Se scoate sunca si foile de dafin si cu ajutorul blender-ului se obtine o crema, la care se adauga smantana si gaina, in prealabil se amesteca cu putina apa rece. Se lasa sa dea un clocot.

3.Sunca se taie cubulete, painea se prajeste si se taie tot cubulete si ambele se prajesc in ulei.

4.Supa - crema se condimenteaza, daca este necesar si se serveste cu sunca si painea prajita si cu patrunjel verde tocat foarte fin.
Supa-crema se serveste in boluri si se acompaniaza de un vin alb sec.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa