Supa crema de castane

Supa crema de castane este incredibil de aromata si de consistenta. Este o supa numai buna de toamna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g castane cu coaja
  • 2 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 50 g unt
  • 200ml smantana lichida
  • 100ml vin alb dulce (muscat otonel)
  • 40 g zahar
  • sare.

Mod de preparare

Coaja castanelor o crestam cu varful unui cutit. Le punem in kukta, punem apa sarata si le fierbem pana se inmoaie. Le curatam de coaja si le zdrobim prin sita sau presa pentru cartofi. Le punem intr-o cratita, adaugam unt si sotam 2 minute. Presaram faina, mai amestecam, apoi diluam cu vin si un pahar de apa. Adaugam zahar, fierbem si ingrosam cusmantana lichida amestecata cu galbenusuri de ou. Se asezoneaza cu scortisoara macinata.


Supa crema de castane se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...