Supa crema de ceapa

Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ceapa
  • seminte de chimen
  • cimbru uscat
  • piper
  • trei linguri de ulei
  • otet balsamic
  • unt
  • vin rose

Mod de preparare

Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot. Dar, sa nu ajungem la vin inainte de a incepe lucrul, ca poate ne oprim acolo si ramanem nemancati. O jumatate de kilogram de ceapa galbena se curata si se taie solzisori-pestisori. Se amesteca bine cu seminte de chimen, cimbru uscat, piper macinat proaspat, sare de mare. Se pune intr-o tigaie in care inainte de asta au ajuns trei linguri de ulei si o nuca de unt (untul se arde mai greu daca pui langa el niste ulei). Se inmoaie ceapa binisor, pe foc mic, zece minute.

Dupa asta, se toarna peste ea un degetar de otet balsamic (poate fi si otet simplu, din vin ori din mere) si dupa alte trei minute se toarna-n cratita/tigaie/oala (ca poate fi oricare dintre astea trei) un pahar de rose indoit cu apa. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, furios. In jumatate de minut aveti supa crema. Intre timp veti fi prajit o felie de paine, pe care o faceti capac bolului cu supa. Peste paine, o mana de branza care se topeste/rumeneste frumos. Dupa asta, puneti bolul in cuptorul incins pentru cinci minute. Ar trebui sa fie destul pentru ca branza sa devina din alba-branzoasa- galben aramie si lucioasa. Gata supa.


Sa va bucurati de ea cu cine va e drag si sa o insotiti cu rose-ul ramas in sticla, se vor juca bine impreuna.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos