Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc

  • spala, curata si toaca ciupercile• incinge 2 linguri de ulei de masline si untul intr-o tigaie

Portii
4
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci Champignon - 200 g
  • ciuperci Champignon brune - 200 g
  • ciuperci Pleurotus - 200 g
  • smantana de gatit - 350 ml
  • unt calitativ - 20 g
  • cimbru uscat ½ lingurita
  • fresh de lamaie - 25 ml
  • busuioc proaspat - 5 frunze
  • usturoi ½ catel
  • ulei de masline - 4 linguri
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

 
• spala, curata si toaca ciupercile
• incinge 2 linguri de ulei de masline si untul intr-o tigaie
• pune ciupercile la calit si adauga cimbrul uscat 
• potriveste de sare si piper alb si cand acestea sunt semi-fierte, stinge cu fresh-ul de lamaie
• ia de pe foc si muta totul in blenderul performant Oster Versa
• actioneaza functia presetata „Soup" 
• odata incheiat programul, adauga smantana de gatit si mixeaza timp de 7-8 secunde
• zdrobeste catelul de usturoi impreuna cu busuiocul intr-un mojar
• adauga putina sare si alte 2 linguri de ulei de masline peste
• serveste supa crema de ciuperci cu pesto-ul aromat.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii