Supa crema de conopida cu emmentaler

Supa crema de conopida cu emmentaler de la Delaco este o combinatie delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie. Uite ce trebuie sa faci ca pregatesti delicioasa supa crema.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 1 conopida medie
  • · 1 cana Emmentaler Delaco razuit
  • · 1 usturoi intreg
  • · 1/2 linguri ulei de masline
  • · 1 lingura unt
  • · 1/4 telina
  • · 1 ceapa alba
  • · 1 morcov dat pe razatoare
  • · sare
  • piper
  • · cimbru
  • · 1 lingura faina
  • · 1/3 cana vin alb
  • · 1/2 cana apa
  • · 2 cani supa de legume
  • · 1 frunza dafin
  • · patrunjel
  • · bacon prajit

Mod de preparare

Supa crema de conopida cu emmentaler de la Delaco este o combinatie delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie. Uite ce trebuie sa faci ca pregatesti delicioasa supa crema:

Intai taie conopida si spal-o, apoi pune bucatile intr-o tava cu ulei de masline, sare si piper. Taie capatul usturoiului, presara sare si piper si putin ulei si inveleste-l intr-o folie de aluminiu.

Pune usturoiul si conopida la cuptor, 15-20 minute (conopida), si 25-30 minute (usturoi).

Intre timp, topeste untul intr-o cratita si caleste ceapa, telina si morcovul 10 minute, condimenteaza si adauga faina. Adauga apoi vinul, pe care il lasi sa scada cateva minute si adaugi apa si supa de legume,  si frunza de dafin. Lasa totul la fiert pentru 10 minute.

Scoate conopida si usturoiul din cuptor,  adauga-le in cratita si mai fierbe 10 minute.

Adauga supa in blender alaturi de toata cantitatea de Emmentaler si paseaza pana devine cremoasa.


Serveste supa crema de conopida cu emmentaler Delaco cu crutoane.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Alcazare/Alcazale

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas...

Alcazare/Alcazale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca