Supa crema de dovleac,cu gutuie si jambon

Dulce,aromata si un pic parfumata,cu afumatura,merge savurata cu placere in oricare din zilele friguroase!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 felii groase de 1cm de dovleac placintar
  • o gutuie potrivit de mare
  • un cartof mare
  • o ceapa rosie
  • 5 felii de jambon
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • oregano
  • dafin
  • maghiran
  • busuioc
  • piper)

Mod de preparare

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar,cartoful,la fel ,se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.Ceapa se taie marunt.

Se incinge 50 ml ulei si se prajeste jambonul(o parte taiat in patratele mici,o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire,se vor indeparta)impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfuriuta.Se caleste in uleiul ramas,dovleacul,gutuia si cartoful ras ,ceapa rosie ,pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare,se adauga o 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate,sarea si legumele deshidratate,cca 15-20 minute.Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender.Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita.Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii