Supa crema de dovlecei

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4 buc. dovlecel
  • 2 buc. ceapa
  • 80 gr. unt
  • o lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 buc. oua
  • sare
  • 2 1/2 l apa
  • 100-150 gr. smintina
  • 2-3 buc. oase

Mod de preparare

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in supa, apoi se mai lasa sa fiarba 30-35 min. dupa care se trece totul prin sita. Se bate cu galbenusurile de ou si se presara verdeata tocata marunt.
Se serveste cu smintina si cu crutoane din piine prajita

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...