Supa crema de legume cu cartofi

Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 telina mai mica
  • 1/4 varza
  • 2-3 maini de fasole verde
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cartofi
  • 2 rosii maricele
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei
  • paine mai veche pentru crutoane
  • ulei de masline.

Mod de preparare

Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari.
Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei. Se pune oala pe foc si cand s-a incins putin uleiul se adauga legumele. Se amesteca cu o lingura de lemn, se pune capacul, se lasa sa se inabuse pana se inmoaie toate dupa care se umple oala cu 2,5 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba.
Cand legumele s-au fiert, se adauga o lingura de sare si se da la o parte. Se strecoara, iar legumele se pun in blender sau se dau printr-o sita marunta. Se amesteca pasta rezultata cu supa ramasa, se pune din nou pe foc sa mai dea un clocot si se adauga patrunjelul ales, spalat si tocat marunt.
Crutoanele: Se taie painea in cubulete mici, se pun in tava de aragaz, se stropesc cu putin ulei de masline si se baga in cuptorul incins pana se rumenesc putin.


Supa crema de legume cu cartofi se serveste calda, cu crutoanele alaturi. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca