Supa crema de legume cu marar

Pentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 rosie mare
  • - 1 ardei
  • - 1 ceapa medie
  • - 1 cartof dulce
  • - 2-3 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 dovlecel
  • - marar
  • - sare si piper

Mod de preparare

Pentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel ii curatam si-i taiem tot in 4, dovlecelul il curatam si-l taiem cubulete mai mari.
Punem toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic sub capac.
Cand sunt fierte separam legumele de apa in care au fiert folosind o sita, le punem in blender, adaugam sare, piper, marar si le mixam pana devine o pasta cremoasa, dupa care amestecam crema obtinuta cu apa in care au fiert. Nu trebuie sa adaugam toata apa, ci in functie de cum ne place, mai mult sau mai putin cremoasa.
Supa crema de legume se serveste calda sau rece si bineinteles cu multe crutoane :), iar dupa preferinte, cu sau fara smantana.

Pofta Buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar DeliciousFlavors.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...