Supa crema de legume cu marar

Pentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 rosie mare
  • - 1 ardei
  • - 1 ceapa medie
  • - 1 cartof dulce
  • - 2-3 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 dovlecel
  • - marar
  • - sare si piper

Mod de preparare

Pentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel ii curatam si-i taiem tot in 4, dovlecelul il curatam si-l taiem cubulete mai mari.
Punem toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic sub capac.
Cand sunt fierte separam legumele de apa in care au fiert folosind o sita, le punem in blender, adaugam sare, piper, marar si le mixam pana devine o pasta cremoasa, dupa care amestecam crema obtinuta cu apa in care au fiert. Nu trebuie sa adaugam toata apa, ci in functie de cum ne place, mai mult sau mai putin cremoasa.
Supa crema de legume se serveste calda sau rece si bineinteles cu multe crutoane :), iar dupa preferinte, cu sau fara smantana.

Pofta Buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar DeliciousFlavors.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii