Supa crema de linte

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 buc. pastirnac
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 buc. telina
  • 1-2 catei usturoi
  • 250-300 gr. linte
  • 80 gr. unt
  • o crenguta cimbru
  • sare
  • 2 l apa
  • piper
  • 1 buc. cartof

Mod de preparare

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste 3/4 din grasime in oala, se adauga pireul si se amesteca bine. Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si verdeata tocata marunt.
La masa se serveste cu saleuri de cascaval sau cu chimen

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca