Supa-crema de mazare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin. Mazarea se face pireu impreun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g mazare
  • Vegeta dupa gust
  • 3 dl lapte
  • 30 g unt
  • 1 lingura de faina (fina)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 dl frisca
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta.

Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin.

Mazarea se face pireu impreuna cu zeama si il amestecam in sosul de lapte.

Se fierbe, se indulceste cu zahar, daca este prea gros se subtiaza cu apa.

Se amesteca galbenusul cu frisca si pune in supa fierbinte.
Alte retete

Mazare cu aripioare

Mazare cu pulpe

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...