Supa-crema de mazare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin. Mazarea se face pireu impreun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g mazare
  • Vegeta dupa gust
  • 3 dl lapte
  • 30 g unt
  • 1 lingura de faina (fina)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 dl frisca
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta.

Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin.

Mazarea se face pireu impreuna cu zeama si il amestecam in sosul de lapte.

Se fierbe, se indulceste cu zahar, daca este prea gros se subtiaza cu apa.

Se amesteca galbenusul cu frisca si pune in supa fierbinte.
Alte retete

Mazare cu aripioare

Mazare cu pulpe

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa