Supa crema de mazare verde

Se curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si sarea. Dupa ce boabele de m

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. mazare pastai
  • cateva frunze spanac
  • 60-70 gr. unt
  • 1/2 lingura faina
  • 2 l zeama carne
  • 1 lingurita zahar
  • hasmatuchi
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si sarea. Dupa ce boabele de mazare sint bine fierte, se trece totul prin sita. In timp ce legumele fierb, in oala in care se vor strecura se topeste untul, se presara faina, apoi se adauga citeva linguri de zeama in care a fiert mazarea. Se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se adauga pireul, restul de zeama, sarea si zaharul, dupa plac. Se amesteca bine si se mai da un clocot.


Se serveste presarata pe deasupra cu o legatura de hasmatuchi sau de marar tocata marunt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cacciatore

"retete pentru mese in familie"

Pui cacciatore
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca